Ingen ribba igår kväll

Igår kväll sattes ribban ganska högt vad gäller grillsåser. Tanken var att under fredag-lördag koka och blanda ihop 6-7 olika BBQ-såser. Dessa skulle sedan provats tillsammans med en stor omgång pulled pork. Jag vet inte vad som gjordes istället, men inte var det såser iaf.

Tanken på att prova lite olika saker lockade fortfarande, så vi såg efter vad kylskåpet hade att erbjuda. Därmed sänktes ribban ganska rejält. Istället för att BBQ:a pulled pork i sju timmar snabbgrillades tre stycken karréskivor. Om ribban sänktes med såserna så togs den helt bort nu.

I startfältet ställdes Caj P:s grillolja original upp mot Jack Daniel‘s Smokey Sweet glace och Sweet Baby Ray‘s Hickory & Brown Sugar. Här är en bild på treoenigheten:

2013-03-17 19.42.21

Nexus 4, default camera app

 

Som i alla andra normala familjer skar vi upp likvärdiga bitar från de olika köttskivorna och lät alla i familjen ge betyg för att sedan låta det förstfödda barnet sammanställa resultatet:

Nexus 4, default camera app

Nexus 4, default camera app

 

Vi är inte sponsrade av Bildepån. Vi är helt främmande för att köra med smygreklam i utbyte mot charkprodukter. Det skulle kännas oetiskt och smutsigt gentemot bloggens 1-2 följare. I stort sett. Förmodligen. Jo det skulle det kanske. Det beror på. Är du en nyfiken företagare så prova gärna…

Jag fick lägga på extra brus i en redan brusig mobilbild för att återspegla den allvarstyngda stämningen under resultaträkningen. Men hur blev nu resultatet?

1) Caj P’s original. Grilloljan vann över glacen. Jag vet inte om det beror på att det var den enda flaskan som inte luktade toksött fabrikstillverkat röksubstitut eller om det enkla faktiskt var bäst. Nu väntar en spännande(?) duell mellan Caj P och Santa Maria:s motsvarighet.

2) Sweet Baby Ray’s Hickory & Brown Sugar. Den var något för söt och hade fördelen av att vara bättre grillad än den något torra vinnarbiten. Min fru graderade den sist av de tre, vilket innebär att jag får hälla ut flaskan och ge sken av att jag har använt upp den för att den var så bra. Hon kommer dock att veta. Hon kommer att veta att jag vet att hon vet, men pratar vi om det igen så skaffar jag hem en ny. Alltså vinner jag. Eller är det hon som vinner igen?

3) Jack Daniel’s Smokey Sweet trillade inte helt oväntat in på tredjeplatsen. Glazen har lika lite med whiskeyn att göra som deras fudge har. Jag gillar (faktiskt) whiskeyn, men deras andra produkter verkar håller lika hög klass som Steven Seagal-filmer efter 1997¹. Det var ingen i familjen som hade den som förstahandsval. Glacen, alltså.

Till köttet serverades ugnsrostad potatis i skivor med en sås tillsammans med en enkel och god sås som min fru rörde ihop: crème fraîche, olivolja, hackade soltorkade tomater, salt och peppar. Den ska vi komma ihåg!

¹ Det kan verkar lite väl generöst med tanke på 2 av filmerna efter -94, men jag gillar faktiskt Marg Helgenberger i Fire Down Below. Dock inte lika mycket som Jack Daniels.

This entry was posted in Grill. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.