Lagt på fläsket i sommar

Panasonic LF1

Jag har länge varit sugen på att laga till sidfläsk på grillen. Delvis för att jag inte vet vad man ska göra med det, men mest för att jag misslyckades katastrofalt förra gången jag provade.

Förra gången ville jag prova stekt fläsk med löksås på grillen för att slippa städa spisen. Då missade jag hur fort fläsket gick från rått till förkolnat på grillen. Det resulterade i hämtmat, vilket iofs inte heller kräver städning av spisen. Det blev win-win.

Den här gången hittade jag en bit fläsk på ca 25 x 8 cm när jag var på charkbutiken. Då den var lite plattare i ena änden beslöt jag mig för att dela den i två bitar som tillreds något annorlunda.

Panasonic LF1

Panasonic LF1

 

Ok då, det ser inte så himla proffsigt ut. Bitarna till vänster var tänkta att efterlikna vanligt “stekfläsk” med en tjocklek på 2-3 mm och med en bättre kniv hade de säkert gjort det. Nåja, det blev inte lika illa som makrillen förra veckan.

Bitarna till höger gjordes ca 2.6667 cm tjocka och träddes upp på grillspett. Allt fick sig en omgång Texas Rub innan det grillades i omgångar.

Med så mycket fett som det är i stekfläsk slår det upp väldigt mycket flammor så ett hett(?) tips är att ha locket på så mycket som möjligt.

Panasonic LF1

Panasonic LF1

Panasonic LF1

Panasonic LF1

Ja Erik, det ryker. Jag erkänner. :-)

På slutet penslades de tjocka bitarna med honungsglace och fick en omgång till på grillen. Allt serverades med rostade färskpotatis och rödbetor tillsammans med en kall sås (turkisk yoghurt, salt, peppar, persilja, olivolja och rostad vitlök).

Barnen var för snabba med att roffa åt sig mat så det här är det närmaste färdig mat jag har på bild.

Panasonic LF1

Panasonic LF1

 

Det ser ut som att någon har skurit i den närmast biten, men en riktig semestergrillare känner med tången när det är färdigt. Det är förmodligen bara en reva i fotografiet.

This entry was posted in Grill. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.