Fragaria × ananassaa + Gallus gallus domesticus

För någon vecka sedan på Facebook länkade grannfrun till ett recept på kyckling som antingen hette pizzakyckling eller hasselbackskyckling. Jag var inte så sugen på att leta upp receptet (eller namnet tydligen), men hade en hygglig bild av …bilden jag hade sett.

Gallus gallus domesticus + Fragaria × ananassa

This is not the picture you’re looking for

 

Man behöver:

  • Kycklingbröstfiléer
  • Tomatpuré
  • Sambal oelek
  • Salami
  • Mozarella
  • Riven ost
  • “pizzakryddor”

Jag började att blanda ihop tomatpuré med lite sambal oelek. Jag hittade ingen oregano utan fick hålla till godo med basilika. När basilikan var nedblandad hittade jag naturligtvis oreganon. I med oregano.

Skär ganska djupa skåror i kycklingbröstfiléerna och gegga i geggan i skårorna. Skär upp och lägg i salami och mozarella. För en vegetarisk variant kan man byta ut salamin mot färsk basilika och sedan snabbt byta tillbaka igen.

Vilken fin duk eller vad det är!

Vilken fin duk eller vad det nu är!

Hmm, har formen flyttat sig ?

Har formen flyttat sig sedan förra bilden?

 

Krydda lite extra med oreganon innan den hinner smita igen. På med ost och grilla tills innertemperaturen är 70°C. Jag körde på lite knappt 200 grader i grillen, men borde kanske kört lite varmare för att få mer färg på kycklingen.

This entry was posted in Grill. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.